2016. május 25., szerda

Könnyen... Gyorsan... Finomat... (2. rész)

Halihó! Ebben az írásomban a sorozat 2. része lesz olvasható. Most is ínycsiklandó ételek kerülnek bejegyzésembe, azonban annyi változtatással, hogy az ennivalók egészségesek és ugyancsak finomak lesznek.
Olvasd el az 1. részt is IDE kattintva!

Édesség? Egészség!

{Lori}


Rengeteget gondolkoztam, hogy milyen ételek legyenek ebben a részben, és mint látjátok, itt az eredménye. Biztosan gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne olyan édességet enni, ami sokkal kevésbé hizlal, mint a csoki, bizonyos cukorkák, a nyalóka... stb. A mai bejegyzésben olyan ételek elkészítését olvashatod, melyeket te is könnyedén megcsinálhatsz, és biztos, hogy sokkal egészségesebbek, mint a boltban kapható édességek, de ugyanúgy csillapítja az "édes íz" utáni vágyat, mint a csokoládé, a nyalóka... stb.

1. Müzli gyümölcsjoghurttal

Kellékek:
  • Natúr joghurt
  • Különböző gyümölcsök
  • Müzli

Elkészítés:
A joghurtot összekeverem a gyümölcsökkel, majd hozzáadok 2-3 evőkanál müzlit. És már fogyaszthatom is!


2. Fahéjas zabkeksz

Hozzávalók (kb. 24 db-hoz)

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dgk liszt
  • 15 dkg barnacukor
  • 15 dkg margarin/vaj
  • 2 tojás
  • Fél teáskanál sütőpor
  • Ízlés szerint: fahéj, só, vaníliás cukor, reszelt citrom, gyömbér

Elkészítés:
A vajat megolvasztom, majd a tojással és a cukorral habosra keverem.
Egy másik tálba összekeverem a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, ízlés szerint fahéjat majd az előbb elkészített masszát is beleteszem.
Reszeljünk bele fél citromhéjat (a mennyiség vátoztatható), valamint az őrölt gyömbért se felejtsük el. A két utolsó hozzávalót (azaz a diót és tetszőleges mennyiségben a vaníliás cukrot) is keverjük a többi közé.
Egy tepsit vajazzunk ki, és béleljük sütőpapírral!
Erre tegyünk dió nagyságú adagokat, melyeket (úgy mint egy gyurmát) szétlapítunk keksz formájúra.
Előmelegített sütőben 175°- on megsütjük. Jó étvágyat!


Köszönöm, hogy elolvastad, remélem tetszettek az ételötletek, és elkészítitek őket. Én Lori voltam, szia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése