2016. március 15., kedd

Könnyen... Gyorsan.... Finomat...

Sziasztok, a mai bejegyzésben vacsora és harapnivaló ötleteket fogok mutatni. Ezek könnyen elkészíthetőek, és nem igényelnek sok időt, ügyességet.
Amúgy újra köszönetet kell mondanunk nektek, hisz elértük a 700 oldalmegjelenítést (blogmegtekintést)!

Harapjunk valamit!

{Lori}

1. Bacon-os álom
Ezt az ételt én személy szerint nagyon szeretem, nagyon finom is. A gáz/főzőlap használatához (ha szükséges) kérd felnőtt segítségét!

Hozzávalók:
  • Toast kenyér
  • Lapka sajt
  • Bacon szalonna
  • Nyújtódeszka valamint sodrófa
  • Kés
  • Serpenyő

Elkészítés:
Előveszek egy szelet kenyeret, majd késsel levágom a széleit.
Ráteszem a nyújtódeszkára, és sodrófa segítségével 4-5 milliméteresre nyújtom.
A kinyújtott kenyérre teszek 1-2 darab lapkasajtot, és mint a palacsintát, egyszerűen felcsavarom.
Fogom, és 2-3 darab baconszalonnával körbetekerem.
Egy olajozott/vajazott serpenyőre teszem, és megsütöm.
Készen is van ez a nagyon finom étel. Csak úgy folyik benne a sajt. 


2. Töltött zsemle
Mivel ez az étel is szuper-egyszerű, bátran ajánlom reggelinek, mivelhogy tükörtojást is tartalmaz, és a többi finom hozzávalóval egy nagyon finom kompozíciót kapunk. 

Hozzávalók:
  • Zsömle
  • Kockázott bacon
  • Só/bors
  • Lapkasajt
  • Tojás
  • Kés
  • Tepsi
  • Sütő

Elkészítés:

Fogjuk a zsemlét, és egy kis részen levágjuk a tetejét (csak akkorát, amin be tudjuk tölteni a bacont).
Rakunk bele egy marék bacont, és az alján szétnyomkodom.
A bacon tetejére teszünk sajtot, ami később a tojás "ágyaként" fog szolgálni.
Beleütök 1 db tojást. Sózom, borsozom ízlés szerint, és esetleg más fűszereket rakok bele.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és a töltött zsemlé(ke)t ráhelyezzük 180°-on addig sütjük, amíg a tetején megsül a tükörtojás. Innen tudjuk, hogy kész van.
A tetejét a zsemlének (ha szeretnénk) feltehetjük.

Képtalálat a következőre: „töltött zsemle”

3. Virslis csavart
Mi ezt az ételt karácsonykor szoktuk készíteni, ettől függetlenül ajánlom más alkalmakra is. Én speciel nagyon szeretem ezt is.

Hozzávalók:
  • Virsli
  • Leveles tészta 
  • Tojás
  • Só/bors
  • Sajt/Szezámmag
  • Kés 
  • Tepsi
  • Sütő

Elkészítés:
Fogjuk a leveles tésztát, és a képen látható módon felvágjuk: (a fekete vonal mentén kell felvágni)

Egy kicsit megnyújtjuk, hogy minél könnyebb legyen belecsavarni a virslit.
Feldaraboljuk a virslit 2-3 cm-es darabokra.
Ezután a virslit belecsavarjuk a levelestésztába, majd egyesével a tepsibe helyezzük.
Megkenjük tojással az így elkészült-már mondhatom-kifliket, és a tetejét sajttal vagy szezámmaggal megszórom (persze mással is meg lehet, én ezekkel szeretem).
Ezután 180°-on aranybarnára sütöm.


Remélem tetszett ez a bejegyzés, mert még tervezek ilyet. Ha elkészítetek belőle valamit, akkor jó étvágyat. Köszönöm, hogy elolvastad, én Lori voltam szia!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése