2016. március 22., kedd

Amerikai palacsinta készítése

Sziasztok! Az utóbbi időben elég sok ételkészítős bejegyzést írtam, mivelhogy imádok sütni-főzni. De most egy kis időre abba fogom hagyni az ételeket, azonban ezt a bejegyzést még megírom.

Én személy szerint nagyon szeretem az amerikai palacsintát. Nem hazudok, én is most készítettem el ezzel a fajta módszerrel, és bevallom, jobban ízlik, mint az alaprecept. Ha titeket is érdekel, hogy hogy készül ez a mennyei édesség, akkor tartsatok velem!

Amerikai palacsinta készítése

1. Hozzávalók, kellékekek  (10-12 db-hoz)


  • 2 db tojás
  • 200 g liszt (én tönkölybúza lisztet használok, de ez lehet sima is)
  • Fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 350 ml tej (én laktózérzékeny vagyok, azért használok laktózmentes tejet)
  • 40 g porcukor
  • Egy kevés só
  • 4 ml étolaj (igen, a tésztába is kell)

  • Robotgép
  • Kanál (Keverő/étezési)
  • 2 nagyobb méretű tál
  • Habverő
  • Ha nem bírjátok szétválasztani a tojásokat, akkor tojásszétválasztó
2. Elkészítés

Szétválasztjuk mind a két tojást.

______________________________

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.


______________________________

Majd a másik tálba a tojás sárgákkal együtt minden hozzávalót csomómentesre keverünk. (A felvert habot nem!)


______________________________

A habot és a tésztát keverjük egymásba.



______________________________

Végül a következőképpen megsütjük:
Kb. 10 cm átmérőjű kört öntök egy merőkanál segítségével.
(Ennek vastagnak kell lenni a tészta miatt.)


Ehhez szükségünk lesz palacsintasütőre, étolajra, magára a tésztára és egy lapátra amivel a palacsintákat forgatom.


Egy kevés olajat cseppentünk a serpenyőbe.


Egy kevés tésztát öntünk a serpenyőbe.



És megsütjük.


Forgatjuk, és elkészülünk vele.

Képtalálat a következőre: „amerikai palacsinta”

Tálalhatjuk gyümölcsökkel, csokiszósszal, kakaóval, különféle dzsemekkel... stb.

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem elkészíted. Én Lori voltam szia!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése